fbpx

DTKM

τεχνικεσ αυτοαμυνασ

krav maga ikmf κηφισια

Πιστοποιημενος εκπαιδευτης IKMF

ΘΟΔΩΡΗΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Θοδωρής Διαμαντόπουλος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της IKMF, της μεγαλύτερης ομοσπονδίας Krav Maga παγκοσμίως, έχει πιστοποιηθεί ως εκπαιδευτής Krav Maga σε ενήλικες, παιδιά, σώματα ασφαλείας (Αστυνομία – Λιμενικό), προσωπικό ασφαλείας (Σωματοφύλακες (VIP Protection) – Security).
H μάθηση και η εκπαίδευση είναι δια βίου και δεν σταματά να εμπλουτίζεται ποτέ, γι’ αυτό ο Θοδωρής ως μέλος της IKMF, συνεχίζει το έργο του με αφοσίωση στην εκπαίδευση παρακολουθώντας τις δραστηριότητες της IKMF (Σεμινάρια, Camps, Σχολεία, Παιδικά Φεστιβάλ) με σκοπό να αναπτύξει την γνώση και την εμπειρία του προκειμένου να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους του αλλά και στον εαυτό του ουσιαστικότερη γνώση.

γιατι krav maga

krav maga

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ KRAV MAGA
Tο Krav Maga είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που διδάσκει πώς να αποφεύγονται, να αντιμετωπίζονται και να ξεπερνιούνται όλων των ειδών οι επιθέσεις και η βία. Προετοιμάζει τους εκπαιδευόμενους στα αντικείμενα της αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, στις ικανότητες της μάχης και της αναμέτρησης, όπως επίσης και στην ικανότητα να υπερασπίζονται άλλους, με έναν μοναδικό και κατανοητό τρόπο διδασκαλιών.
Οι τεχνικές του Krav Maga διαφέρουν από αυτές των υπολοίπων πολεμικών τεχνών επειδή πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι μακράν πολύ πιο πρακτικές και εφαρμόσιμες σε αληθινές συνθήκες. Στο Krav Maga η εκπαίδευση είναι δομημένη πάνω σε πραγματικά σενάρια επιθέσεων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (στο δρόμο, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο χώρο εργασίας κ.ά.) Αυτή η λογική αλλά και η γενική προσέγγιση του Krav Maga πηγάζουν από τη μοναδική διδακτική μεθοδολογία και το εκπαιδευτικό σύστημά του, τα οποία επιτρέπουν στον ασκούμενο να χρησιμοποιεί τα φυσικά του ένστικτα στην αυτοάμυνα.
ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ KRAV MAGA
Αποφυγή τραυματισμών.
Ασκήσεις σχεδιασμένες να εκμεταλλεύονται τα φυσικά αντανακλαστικά.
Άμυνα και επίθεση στον μικρότερο δυνατό χρόνο.
Χρησιμοποίηση των ευάλωτων σημείων του ανθρωπίνου σώματος.
Χρησιμοποίηση των φυσικών όπλων του σώματος, καθώς και των συνηθισμένων / κοινών αντικειμένων τα οποία μπορεί να βρεθούν γύρω μας πρόχειρα.
Μάχη χωρίς κανόνες.
ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ KRAV MAGA
Το Krav Maga είναι ένα πολύ σύγχρονο και πρωτοποριακό σύστημα αυτοάμυνας, το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται και τελειοποιείται μέσα από την εμπειρία της αληθινής σύγχρονης μάχης και αυτοάμυνας. Η ανάπτυξη και η τελειοποίηση γίνεται σε συστηματική βάση, καθώς η πρακτική του εφαρμογή αναδεικνύει νέες ανάγκες προσαρμογής τεχνικών αντιμετώπισης. Κάθε χρόνο αυτές οι προσαρμογές διδάσκονται από εκπαιδευτές της ομάδας GIT της IKMF στους εκπαιδευτές στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Το Krav Maga αναπτύχθηκε για χρήση στον δρόμο, έτσι σε αυτό δεν υπάρχουν κανόνες. Όταν κάποιος δέχεται μία βίαιη επίθεση στον δρόμο δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζει πόσους αντιπάλους ή όπλα θα αντιμετωπίσει. Γι’ αυτόν τον λόγο η εξάσκηση στο Krav Maga βασίζεται σε ένα σύστημα χωρίς κανόνες. Σε μία βίαιη επίθεση στον δρόμο, το κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει οποιεσδήποτε τεχνικές είναι απαραίτητες (χωρίς φυσικά να υπερβαίνει το όρια που ορίζει ο νόμος της κάθε χώρας) για να υπερασπιστεί τον εαυτό του/της.
Γι’ αυτό και στο Krav Maga δεν διεξάγονται ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, ούτε υπάρχουν φόρμες εξάσκησης.
Οι τεχνικές πού εκτελούνται κατά την εξάσκηση του στιλ πρέπει να είναι αποτελεσματικές και εφαρμόσιμες σε μία κατάσταση αληθινής συμπλοκής. Στην πράξη, οι μαθητές διδάσκονται τα ευάλωτα σημεία, π.χ. αυχένας, κρόταφοι, μάτια, λαιμός, γόνατα, βουβωνική χώρα κλπ., του ανθρώπινου σώματος και ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν αυτήν τη γνώση για να αποτρέψουν μια επίθεση.
Το Krav Maga χρησιμοποιεί μία απλή μέθοδο προσέγγισης στην εκμάθηση. Διά μέσου συνεχούς προπόνησης και επανάληψης, οι πιο αποτελεσματικές τεχνικές άμυνας ενάντια σε κάθε είδους επίθεση, γίνονται σχεδόν δεύτερη φύση και αυτόματες, έτσι ώστε στις αληθινές συμπλοκές του «δρόμου» να χρησιμοποιηθούν αμέσως. Με το να δίνει έμφαση και να εξασκεί λίγες τεχνικές κλειδιά για κάθε επίθεση, το Krav Maga είναι σε θέση να κατέχει μία μεγάλη ποικιλία από αμυντικές επιλογές, τις οποίες δύσκολα μπορεί κανείς να βρει σε άλλα στιλ, καθιστάμενο έτσι ένα ολοκληρωμένο μαχητικό σύστημα.
ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΠΙΓΝΩΣΗ
Οι μαθητές του Krav Maga χρησιμοποιούν τις ίδιες βασικές κινήσεις σε διαφορετικούς συνδυασμούς, για να προφυλαχθούν από βίαιες επιθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές μαθαίνουν να προσαρμόζονται σε κάθε κατάσταση και να βελτιώνονται συνεχώς, ένα σημαντικό και μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του στιλ.
Φυσικά, αυτό απαιτεί το να χρησιμοποιεί κανείς το μυαλό, τουλάχιστον τόσο όσο και το σώμα και έτσι το Krav Maga βοηθά επίσης στην πρόοδο της σκέψης, σε συνδυασμό με τη φυσική αντίδραση.
AΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
Η ικανότητα προσαρμογής σε κάθε κατάσταση επιτρέπει επίσης και την κατανόηση και χρησιμοποίηση των φυσικών ικανοτήτων και περιορισμών του καθενός. Δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το πόδι τους σε μία γωνία 180 μοιρών και γι’ αυτό το σύστημα εστιάζεται στον μέσο όρο ανθρώπων. Οι μαθητές διδάσκονται μία ποικιλία από πιθανές αμυντικές αντιδράσεις για κάθε πιθανή κατάσταση επίθεσης, χτίζοντας επάνω σε ένα αληθινό πλαίσιο χρήσιμων τεχνικών. Έτσι ενθαρρύνονται να κάνουν χρήση των αντιδράσεων που είναι κατάλληλες για τις ικανότητές τους.
Αυτό επιτρέπει στον μαθητή να αναπτύξει ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης στις ικανότητές του.
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Επειδή η φυσική κατάσταση είναι στενά συνδεδεμένη με το Krav Maga, η προπόνηση περιλαμβάνει έναν αριθμό από καρδιαγγειακές και ενδυναμωτικές ασκήσεις γυμναστικής, καθώς και ασκήσεις για την απόκτηση ελαστικότητας. Έμφαση δίνεται σε ταχύτητα, αντοχή, ακρίβεια και συγχρονισμό, ειδικά όταν πρόκειται για εντατική εκπαίδευση στο Krav Maga.
Το Krav Maga είναι ένα στιλ το οποίο ευνοεί το άτομο το οποίο αναζητά τη σοβαρή εκπαίδευση στην αυτοάμυνα αλλά και τον ενασκούμενο που θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του στον τομέα των πολεμικών τεχνών. Το συμπέρασμα είναι ότι τελικά έχουμε να κάνουμε με ένα στιλ το οποίο αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματικό απέναντι σε κάθε τύπο επίθεσης.

διαθεσιμα προγραμματα

KRAV MAGA ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Το Krav Maga είναι το πλέον σύγχρονο σύστημα αυτοάμυνας. Απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, φυσικής κατάστασης. Δίνει τη δυνατότητα σε άτομα τα οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θέλουν να μάθουν να αμύνονται σε πιθανά σενάρια απειλής. Σκοπός του Krav Maga είναι η ασφάλεια του πολίτη που μαθαίνει απλές τεχνικές που βασίζονται στις φυσικές κινήσεις του σώματος, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και ενισχύει την αυτοπεποίθηση του.
Οι τομείς της εκπαίδευσης για τους πολίτες είναι:
– Αυτοάμυνα (self-defense)
– Μαχητικές ικανότητες (fighting skills)
– Προστασία 3ου προσώπου (third party protection)
KRAV MAGA KIDS
Το Krav Maga για παιδιά, Krav Maga Kids όπως λέγεται δημιουργήθηκε από την IKMF με σκοπό να γίνει το παιδί καλύτερος άνθρωπος.
Η εκμάθηση μέσα από το παιχνίδι και την άσκηση δίνουν στα παιδιά την δυνατότητα να κατανοήσουν και να μάθουν τη γνώση που τους δίνεται. Το μάθημα για το παιδί είναι ένα συνεχές παιχνίδι. Γι’αυτό και στο DTKM κρατάμε σε εγρήγορση τα παιδιά και φροντίζουμε να διασκεδάζουν κάθε στιγμή. Για εμάς στην IKMF αλλά και στο DTKM το Krav Maga Kids είναι ένας τρόπος να μάθει να αποφεύγει επικίνδυνες καταστάσεις είτε ο κίνδυνος προέρχεται από κάποιον ενήλικα (παρενόχληση, απαγωγή) είτε αφορούν προβλήματα με συνομηλίκους, που είναι και πιο συχνό φαινόμενο στην καθημερινότητα τους.
Να συμπληρώσουμε πως τα παιδιά χτίζουν καθημερινά μέσα από την προπόνηση την φυσική τους κατάσταση, την αυτοπεποίθησή τους, εκτονώνονται και κοινωνικοποιούνται.
City Skills
ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ
Οι σύγχρονες πόλεις έχουν πολλές διαφορετικές πτυχές στην καθημερινότητα τους. Οι απειλές μπορεί να μην είναι συχνές αλλά η σωστή προετοιμασία μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκμάθησης αυτοάμυνας για τις απαιτήσεις της καθημερινότητας.
Εταιρικα Προγραμματα
TEAM-BUILDING
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ
Στο DTKM υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα αυτοάμυνας για στελέχη εταιρειών, που αποσκοπούν στο δέσιμο της ομάδας (team-building) ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις στο χώρο των γραφείων τους ή στην καθημερινότητα τους. Τα προγράμματα είναι προσαρμοσμένα στις ιδιατερότητες της εταιρικής ομάδας.
ιδιαιτερα μαθηματα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ
ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ
Τα ιδιαίτερα μαθήματα προσαρμόζονται στις ανάγκες του ενδιαφερόμενου αλλά ενισχύουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την αυτοπεποίθηση και την δυναμική του για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε σε πρωινές είτε σε απογευματινές ώρες.
προσωπικο ασφαλειας
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Τα σώματα ασφαλειας αλλά και το προσωπικό ασφαλείας σε όλον τον κόσμο προτιμούν να εκπαιδεύονται στο Krav Maga επειδή παρέχει τέσσερα πολύ σημαντικά στοιχεία :
– Την ικανότητα να επιχειρούν κάτω από έντονο στρες. Η γνώση του Krav Maga δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες της ασφάλειας να συνεχίζουν να επιχειρούν ακόμη και κάτω από ακραίες, ασυνήθιστες και πολύπλοκες καταστάσεις.
– Την ικανότητα να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που τους παρέχεται σε κάθε περίπτωση, ενεργώντας στα πλαίσια που επιτρέπει ο νόμος, παράγωντας το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα ώστε να επιτελέσουν την αποστολή τους.
– Η εκπαίδευση στο Krav Maga είναι ουσιαστική και πρακτική μπορεί να έχει μικρή χρονική διάρκεια και είναι προσαρμοζόμενη στις χρονικές απαιτήσεις των συνθηκών της καθημερινότητας.
– Το Krav Maga είναι ένα ευέλικτο εργαλείο το οποίο έχει την ικανότητα της τροποποίησης των τεχνικών ώστε να ταιριάζουν με το νομικό καθεστώς της κάθε χώρας.

Επικοινωνιστε μαζι μας

επικοινωνια

Μυτιλήνης 8, Κηφισιά

+30 694 570 8436

DTKV IKMF KIFISSIA © 2021 All rights reserved.